Bestsellery
KREDA W SPRAY'U SPRAYU ZMYWALNA CHODNIKOWA GRAFFITI
KREDA W SPRAY'U SPRAYU ZMYWALNA CHODNIKOWA GRAFFITI
16,70 zł
RODO

Klauzula informacyjna o przetwarzaniu danych

W związku z tym, że od 25 maja 2018 r. przy przetwarzaniu danych osobowych należy stosować przepisy Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i ich swobodnym przepływem informuję, że Administratorem Pani/a danych osobowych jest firma Gadżetarnia.pl Joanna Sulik z siedzibą w Białymstoku, al. Solidarności 15 lok. 114, kod pocztowy 15-751,  tel. 668013377 e-mail: gadzetarnia.pl@gmail.com.


Cele przetwarzania danych osobowych oraz podstawa prawna przetwarzania:

Przetwarzanie Pani/Pana danych osobowych odbywać się będzie:

  • w celu zawarcia umowy świadczenia usług na podstawie zainteresowania ofertą (podstawa z art. 6 ust 1 lit. b Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679/UE z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz.Urz. UE L 119, s. 1) – dalej RODO
  • w celach związanych z działalnością gospodarczą, realizowaniem umowy i współpracą biznesową będących realizacją naszego prawnie uzasadnionego interesu (art. 6 ust. 1 lit. f RODO)
  • w celach archiwalnych (dowodowych) będących realizacją naszego prawnie uzasadnionego interesu zabezpieczenia informacji na wypadek prawnej potrzeby wykazania faktów (art. 6 ust. 1 lit. f RODO);
  • w celu ewentualnego ustalenia, dochodzenia lub obrony przed roszczeniami będącego realizacją naszego prawnie uzasadnionego interesu (podstawa z art. 6 ust. 1 lit. f RODO);
  • świadczenia usługi prowadzenia konta Użytkownika w sklepie Gadżetarnia.plwww.gadzetarnia.pl (podstawa z art. 6 ust. 1 lit. f RODO);
  • wysyłki informacji handlowych drogą elektroniczną (podstawa z art. 6 ust. 1 lit. f RODO);
  • marketingu bezpośredniego (podstawa z art. 6 ust. 1 lit. f RODO);
  • wykorzystanie danych do dochodzenia roszczeń w przypadku braku zapłaty za dokonane zakupy (dotyczy firm posiadających termin przelewu wynikający z podpisanych umów) (podstawa z art. 6 ust. 1 lit. f RODO);
  • sprawdzanie wiarygodności płatniczej (podstawa z art. 6 ust. 1 lit. f RODO);
  • podmioty świadczące usługi przewozowe, w celu wykonania zawartej z Użytkownikiem umowy sprzedaży (podstawa z art. 6 ust. 1 lit. f RODO);
  • podmioty świadczące usługi związane z bieżącą działalnością lub jego podwykonawcom (np. biura rachunkowe, firmy windykacyjne, partnerzy handlowi, firmy wspierające systemy informatyczne itp.) (podstawa z art. 6 ust. 1 lit. f RODO);
  • organy ścigania i organy wymiaru sprawiedliwości na podstawie ich pisemnego wniosku (podstawa z art. 6 ust. 1 lit. f RODO);
  • pozostałe podmioty uprawnione do ich otrzymania na mocy przepisów prawa, gdy zachodzą ku temu okoliczności uzasadnione przepisami prawa(podstawa z art. 6 ust. 1 lit. f RODO).


Okres przechowywania danych osobowych:

  • Dane osobowe wynikające z zawarcia umowy będą przetwarzane przez okres, w którym mogą ujawnić się roszczenia związane z tą umową, czyli przez 10 lat od końca roku, w którym wygasła umowa, w tym 3 lata to najdłuższy możliwy okres przedawnienia roszczeń, dodatkowy rok jest na wypadek roszczeń zgłoszonych w ostatniej chwili i problemów z doręczeniem, a liczenie od końca roku służy określeniu jednej daty usunięcia danych dla umów kończących się w danym roku.

Prawo dostępu do danych osobowych:

Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych osobowych, prawo do ich sprostowania, usunięcia oraz prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Pani/Pana danych osobowych.


Prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego:

Przysługuje Pani/Panu prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO.


Konsekwencje niepodania danych osobowych:

Podanie przez Panią/Pana danych osobowych jest warunkiem zawarcia umowy, a ich niepodanie będzie skutkowało brakiem możliwości zawarcia powyższej umowy.


Odbiorcy danych:

Dane osobowe mogą zostać ujawnione innym podmiotom, uprawnionym na podstawie przepisów prawa (np. urząd skarbowy, prokuratura, sąd - jeśli się o to zwrócą) lub podmioty, z którymi biuro współpracuje w celu wykonania umowy z klientem (w tym świadczący usługi np. pocztowe lub kurierskie),

Do danych mogą też mieć dostęp nasi podwykonawcy (podmioty przetwarzające), np. firmy prawnicze, informatyczne, kancelarie notarialne.


Przekazanie danych do państwa trzeciego/organizacji międzynarodowej:

Pani/Pana dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego/organizacji międzynarodowej.


Zautomatyzowane podejmowanie decyzji, profilowanie:

Pani/Pana dane osobowe nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany lecz będą profilowane w celu doboru najwyższej jakości naszych usług.

Powyższa informacja znajduje się w Panelu Informacje w zakładce RODO.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl